För att långsikt kunna tjäna pengar behöver du investera i fastigheter, aktier och fonder. Det är många som tänker att det är svårt att investera. Att det bara är personer i kostym som håller på med det, men alla kan investera och förbättra sin ekonomi.

Köp fonder

Det absolut lättaste sättet för att komma igång med investeringar är att du går in på din internetbank och börjar köpa fonder. Du behöver inte vara rik, utan du kan börja med en hundralapp. Det viktigaste är bara att du sätter igång, så att det blir en vana att månatligen investera pengar.

Köpa aktier

Efter ett tag kan du också börja köpa aktier. När du köper aktier ska du satsa på ett företag som du förstår dig på. Vilka företag brukar du själv handla på? Finns de börsnoterade? Då kan du köpa deras aktier. För att lära dig mer om aktiemarknaden kan du börja läsa Dagens Industri, lyssna på poddar om investeringar och läsa böcker om privatekonomi. Bland de säkraste investeringarna är fastigheter. Det kräver dock att du har ett bra grundkapital. Men du kan börja med att äga ditt eget boende och köpa en sommarstuga som du hyr ut.