Om du har en hobby så kan du tjäna pengar på den. Det finns olika sätt som du kan göra för att få inkomst på ditt intresse.

Rätt att tjäna pengar

Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om hur mycket som du får tjäna på din hobby eller internetverksamhet. Du kan alltså tjäna pengar på din hobby, utan att behöva skatta för det. Det är väldigt bra, särskilt om du har ett intresse som kostar pengar. Att fotografera, rida eller hålla på med motorcyklar är inte gratis. Då är det bra att kunna få in lite extra pengar som du kan lägga på ditt intresse.

Onlineverksamhet

Oavsett vilken hobby du håller på med så kan du troligtvis tjäna pengar på den online. Låt oss säga att du håller på med ridning. Då kan du skapa en YouTubekanal, en webbshop eller blogg där du skriver om hästar och ridning. Du kan sälja t-shirts eller vara återförsäljare till ridsportsprodukter. Detsamma gäller om du håller på med motorsport, fotografering, fiske, frimärkssamlande eller samlar på antika föremål. Det finns alltid personer som är intresserade att höra vad du har att säga om du har mycket kunskap inom ett område.

Praktisk verksamhet

Du kan också tjäna pengar på din hobby på ett praktiskt sätt. Om du kör motorcykel kan du vara handledare åt andra som vill lära sig köra motorcykel eller så kan du helt enkelt erbjuda dem att få följa med på en tur. Du kan även renovera motorcyklar. Om du håller på med hästar kan du erbjuda ridlektioner.